Exposició Ara fa 50 Anys

Inauguració dia 19 desembre de 2020 a les 20 hores a Sa Nostra Sala, C/ Aragó, 17 d'Eivissa

 Ara fa 50 anys és una exposició fruit de la segona campanya de recollida d’imatges realitzada per l’Arxiu d’Imatge i So del Consell Insular d’Eivissa, aquesta vegada amb projecte conjunt amb els alumnes del programa La UOM a Eivissa durant el curs 2018-2019. Aquests s’implicaren a recordar quins esdeveniments, quins esports, quines formes de lleure i d’educació, quins oficis o negocis tradicionals recordaven i també com eren les famílies, les genealogies i les nissagues de fa devers cinquanta anys.

Són retalls d’històries, imatges selectives que la memòria de les persones participants en aquesta mostra han guardat en el seu imaginari particular, familiar o col·lectiu. No deixen de ser realitats personals que ens han contat i que s’expliquen així com les han recordat.

A vegades la memòria va més enllà de les imatges, altres vegades són les imatges les que ens sorprenen i ens fan recordar allò que havia quedat a l’oblit. Alguns dels temes serveixen per adonar-nos de la gran labor portada a terme per algunes persones, implicades en el desenvolupament sociocultural i esportiu d’Eivissa. Altres, de caràcter més polític, ens fan veure, una vegada més, temps de repressió, manca de llibertat, educació d’adoctrinament sense cabuda a les